• Hallo mijn naam is Mohammed Tsouli, voetbalvader met 2 zoons die lid zijn van Advendo. Mijn zoons spelen al sinds de  f'jes bij Advendo. Door de jaren heen heb ik me verbaasd over het aantal ouders die niet aanwezig zijn bij de wedstrijden van hun eigen kind. Ik heb Advendo daarom gevraagd of ik ergens bij kan helpen. 

    Zelf werk ik ook fulltime, maar bied ik me aan op de tijden wanneer ik wel kan. Sowieso alle thuis, en uitwedstrijden waarbij er een aantal ouders en ikzelf altijd meerijden om ook de kinderen van andere ouders mee te kunnen nemen. Helaas zijn het vaak dezelfde ouders die betrokken zijn en zich verantwoordelijk voelen voor hun eigen kinderen en die van anderen.  

    Het is voor kind, ouder en vereniging belangrijk om zo vaak en zo veel mogelijk aanwezig te zijn. In eerste instantie is het voor de kinderen een motivatie en leuk als zij hun ouders langs het veld zien staan, en zo nu en dan ook meegaan naar uitwedstrijden. Advendo draait op vrijwilligers en om hen te ondersteunen en te helpen is het noodzakelijk dat wij als ouders ook helpen. Zonder deze vrijwilligers en hulp/betrokkenheid van ouders zal Advendo het niet redden op de lange termijn. 

    Ook weet ik dat veel ouders hun kind liever door weer en wind ver laten fietsen om bij andere verenigingen te laten voetballen. Ik vraag me nog steeds af waarom. Dit is erg jammer, want tenslotte gaat het om het plezier van onze kinderen. Als ouder zie je altijd een Ronaldo of Messi in je eigen kind. Maar ook deze voetbalhelden zijn in hun buurt op speelplaatsen en eigen wijk begonnen met voetballen. Mijn oproep aan alle ouders uit de Hoge Vucht is dus om je kind lekker dicht bij huis te laten voetballen met hun bekende vriendjes en buurtgenoten. Ook wil ik een oproep doen aan de "van origine" Nederlandse ouders. Hoge Vucht is een wijk met heel veel diversiteit. Zie het als een verrijking in plaats van iets negatiefs en laat je kind lekker dicht bij huis voetballen. Alleen samen met de wijk en betrokken ouders kunnen we van Advendo weer een gezonde leuke gezellige voetbalvereniging maken voor nu en in de toekomst.  

    Als lid van de oudervereniging sta ik altijd klaar voor een gesprek of uitleg als daar behoefte aan is. Ook voor mensen die de Nederlandse taal niet goed beheersen kan ik wellicht iets betekenen. Ik spreek zelf een paar talen waaronder, naast Nederlands, ook Arabisch, Engels en Frans. In de oudervereniging is er ook een betrokken voetbalmoeder van Turkse komaf, hierdoor is er ook voor deze gemeenschap een aanspreekpunt. Of voor moeders die liever met een andere voetbal moeder willen spreken.

    Ik hoop dat we heel snel uit deze Corona Crisis komen en we veel "nieuwe" betrokken ouders en eventueel nieuwe leden kunnen verwelkomen.